HORMOONPROOF SPORTEN

by admin
0 comment

Je doet aan sport. De ene workout gaat je goed af maar als je een week later dezelfde workout doet, voel je je slap. 

Wist je dat je hormonen (& meer) hier een grote rol in spelen en bepalend kunnen zijn voor hoe krachtig jij je voelt tijdens een sportsessie. 

Ik merk zelf een groot verschil met waar ik in mijn cyclus zit. .Het ene moment voel ik me sterk en vind ik het lekker om een rondje te rennen terwijl ik het andere moment het beter op een flinke wandeling doe. 

Ik sport samen met een vriendinnetje. Het grappige is dat wanneer zij staat te beuken, ik met moeite de workout afmaak en mijn gewichten daarop aanpas. We kijken elkaar aan, menstruatie zeker? Gedurende de maand fluctueren je hormonen en die hebben invloed op je workout. Altijd interessant om te kijken hoe dat werkt voor jou en of jij je hierin herkent. 

Tijdens je menstruatieperiode is een rustigere vorm van bewegen perfect. Je kunt hierbij denken aan yoga, pilates, trainen met weerstandsbanden, techniek- training of een lekkere wandeling in de natuur.

De week na je menstruatie neemt je kracht steeds meer toe dus bring in the weights, doe een hitt workout of een lekkere cardiosessie.

Tijdens je ovulatie bereik je een piek. Tijd om jezelf uit te dagen en meer gewicht toe te voegen. Wat hitt workouts en cardiotrainingen betreft is dit HET perfecte moment om de intensiteit te verhogen.

De week voor je menstruatie zal je wellicht wat minder kracht ervaren. Dit is een goed moment om met eigen lichaamsgewicht te trainen, een pilates lesje mee te pikken en lekker naar buiten te gaan om te wandelen of een korte cardiosessie mee te pakken.

Persoonlijk luister ik vooral goed naar mijn lichaam, gebruik ik deze informatie echt als een ‘ah momentje’ en pas mijn training hier waar nodig op aan. Zeker wanneer je hormonen uit balans is kan het helpend zijn om hier op in te spelen.

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy