Over mij

Ik ben Riek, oprichtster van Foodfriek en gek op alles wat met gezondheid te maken heeft. Wat je misschien niet van mij weet, is dat dat niet altijd zo is geweest.


Voorheen lunchte ik standaard met twee tosti’s kaas, dronk ik dagelijks een pak Optimel en at ik het liefst iedere dag Kip Madras. Ik stond liever in de kroeg dan in de sportschool en groente vond ik vies.


Deze manier van leven resulteerde bij mij in buikpijn. Zo heftig dat ik in de ochtend niet in staat was om naar school te gaan. De dokter heeft destijds het ‘labeltje’ PDS (= prikkelbaar darm syndroom) op mijn klachten geplakt. Naast het voorschrijven van vezels, kon hij verder niets voor me betekenen.


Maar het kon toch niet zo zijn dat ik hier de rest van mijn leven maar mee moest dealen en er echt niets aan te doen was..

Ik wilde opzoek naar de oorzaak en maakte een afspraak met een natuurvoedingsdeskundige. Door het doen van verschillende onderzoeken, kwam ik er stukje bij beetje achter wat er met mij aan de hand was. Omdat ik merkte dat mijn zoektocht naar de juiste aanpak steeds meer baat had, ging ik hier meer over lezen. 

 

Nadat ik mijn studie had afgerond, ging ik als Personal Body Coach bij Personal Body Plan aan de slag. Omdat ik 24/7 ‘aan’ stond, het liefst iedere dag een workout deed, te obsessief met eten bezig was (lees: calorieën tellen) en hierdoor te weinig echte voeding binnenkreeg, kwam ik in een burn-out terecht. 

 

Een heftige periode met paniekaanvallen, een hoofd vol watten, moodswings, huidklachten en een menstruatie die uitbleef. Mijn lichaam was uitgeput en compleet van slag. 

Het roer moest om. Ik wilde leren hoe ik beter voor mezelf kon zorgen. Ik was op zoek naar verdieping en had nog steeds een grote passie voor voeding. Dit wilde ik graag met anderen delen. 

 

Ik meldde me aan voor de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut waardoor mijn ‘vuurtje’ weer ging branden.

In 2020 ben ik mijn praktijk begonnen waar ik dagelijks cliënten help bij het vergroten van hun hormonale veerkracht, het in balans brengen van de hun darmflora, slaap te verbeteren, stress te beperken, meer energie te ervaren, vruchtbaarheid te vergroten en huidproblemen aan te pakken.


Je lichaam is een magische machine en goed in staat om aan te geven dat er iets niet helemaal lekker gaat. Aan jouw de taak om hier naar te luisteren. 


Het is niet normaal om met klachten rond te blijven lopen en in veel gevallen hoeft dat ook niet! 


Wil je weten wat jij kunt doen om weer grip te krijgen op de klachten die je hebt? Ik denk graag met je mee. 

 


Opleidingen & bijscholingen


Ondertussen heb ik het gezondheidsvirus flink te pakken wat erin resulteert dat ik me regelmatig laat bijscholen. Ik wil je echt verder helpen met de klachten die je hebt en dus vind ik het belangrijk om up to date te blijven.

 

 

2023 | Verteringsenergie

2023 | Sibo & verteringszwakte

2023 | Masterclass Darmmicrobioom
2023 | Verdiepingscursus Darmtherapie
2023 | Darmmicrobioom niveau 2 

2022 | Bijscholing Hormoon- en neurotransmitterdiagnostiek 

2022 | Bijscholing Long Covid
2022 | Bijscholing Histamine Problematiek
2022 | Hormoontherapie
2021 | Basiscursus darmtherapie
2021 | Bijscholing Behandeling van hormonale aandoeningen
2020 | Bijscholing Kindervoeding
2020 | Epigenetisch Orthomoleculair Therapeut 

2019 | Orthomoleculair Adviseur Gevorderd

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy