About

Welkom, leuk dat je er bent! Ik ben Riek, 30 jaar en gek op alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft. Wat je misschien niet van mij weet, is dat dat niet altijd zo is geweest.

Voorheen lunchte ik standaard met twee tosti’s kaas, dronk ik dagelijks een pak yoghurtdrink omdat ik dacht dat dat gezond was en kip madras uit pak at ik bijna iedere dag. Ik was ambassadeur van de sportschool en groente vond ik vies. Niet zo gek dat ik na een tijd deze lifestyle aan te hebben gehouden en slecht voor mezelf te hebben gezorgd, ik buikklachten kreeg. De dokter heeft toentertijd de sticker PDS (= prikkelbaar darm syndroom) op me geplakt, maar naast het voorschrijven van vezels, kon hij verder niets voor betekenen. En dus ging ik zelf op onderzoek uit.

Ik kwam bij een natuurvoedingsdeskundige terecht, en kwam er (o.a. door middel van het doen van verschillende onderzoeken) stukje bij beetje achter wat er met mij aan de hand was. Omdat ik merkte dat mijn zoektocht naar de juiste aanpak steeds meer baat had, ging ik hier meer over lezen. Nadat ik mijn studie had afgerond, ging ik als Personal Body Coach bij Personal Body Plan aan de slag. Dat heb ik 5,5 jaar met veel plezier gedaan. Maar omdat ik 24/7 aan stond, kwam ik in een burn-out terecht. Het roer moest om. Ik wilde leren hoe ik beter voor mezelf kon zorgen. Ik was op zoek naar verdieping en had nog steeds een grote passie voor voeding. Dit wilde ik graag met anderen delen.

Ik meldde mij aan voor de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut. Het vuurtje in mij ging weer branden. Ik begon mezelf weer uit te dagen en wat had ik alle informatie die ik tijdens mijn opleidingen heb geleerd graag toe willen passen op het moment dat het minder goed met mij ging. Het lichaam is een magische machine. Wanneer je er goed voor zorgt dan zorgt het ook goed voor jou.

Naar mijn idee zijn we uit het oog verloren dat voeding in eerste instantie bedoeld is om jezelf te voeden. Je lichaam heeft die voedingsstoffen nodig om alle processen in goede banen te blijven leiden. We moeten terug naar de essentie: begrijpen hoe het lichaam werkt. Ik gun het je om in je eigen kracht te staan, je weer fit en energiek te voelen. Het is niet normaal om met klachten rond te blijven lopen en in heel veel gevallen hoeft dat ook niet. Ik denk graag met je mee!

Please enter an Access Token

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy